Bescherm de gezondheid van je gezin: waarom kiezen voor een ventilatiesysteem

De luchtkwaliteit binnen in je huis is enorm belangrijk voor het behoud van een gezonde woonomgeving. Slechte ventilatie in woningen kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma en ademhalingsproblemen.

Met een ventilatiesysteem vervang je de vervuilde binnenlucht door verse buitenlucht.

We geven je graag vijf goeie redenen om te kiezen voor een ventilatiesysteem voor jouw woning

1. Goede luchtkwaliteit

Met een ventilatiesysteem heb je gegarandeerd een goede kwaliteit van binnenlucht. Kies je voor een ventilatiesysteem D dan heb je het voordeel dat je ook ineens aan warmteterugwinning kan doen.

Vluchtige organische stoffen zoals CO2 en fijnstof hangen in elke woning. Ze komen vrij door te koken, het gebruik van verf en schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers etc. Binnenlucht wodt dus best zoveel mogelijk ververst. Met een ventilatiesysteem gebeurt dit automatisch en continu.

2. Voorkom vochtproblemen

Lucht binnen in je woning is vochtig door te koken, douchen, afwassen, was ophangen of gewoon simpelweg door te ademen. Als je deze vochtige lucht niet voldoende kan afvoeren kan dit leiden tot vochtproblemen. Met een ventilatiesysteem maken schimmels en bacteriën geen kans.

3. Verbeter je gezondheid

Luchtwegenproblemen en allergieën worden versterkt door vochtige en vervuilde lucht. Ongemakken zoals een droge keel, hoofdpijn, slaperigheid en concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van een slechte ventilatie. Voorkomen is beter dan genezen. Kies voor een ventilatiesysteem waardoor je gefilterde en op temperatuur gebrachte buitenlucht binnen in je huis haalt.

4. Beperk je energieverbruik

Een ventilatiesysteem type D werkt met warmterecuperatie: de warmte uit de afvoerlucht wordt hergebruikt om de aangevoerde lucht (gefilterd) op te warmen. In de zomer komt er frissere lucht naar binnen via de zomerbypass.

5. Verplicht bij renovatie en nieuwbouw

Nu nieuwe en gerenoveerde woningen bijna luchtdicht gebouwd worden, is een ventilatiesysteem verplicht om de binnenlucht gezond te houden.