Alles over Balansventilatie

Alles over Balans-ventilatie

Ventilatiesysteem met warmterecuperatie, de zogenaamde ventilatie van het type D, garandeert een perfect evenwicht tussen verwarming, isolatie en verluchting.

Meer infogratis offerte

 VENTILATIESYSTEEM D

HET SAMENSPEL VAN LUCHTDICHTHEID, ISOLATIE EN VENTILATIE MOET IN EVENWICHT ZIJN

Gebalanceerd ventilatiesysteem met warmterecuperatie, de zogenaamde ventilatie van het type D, garandeert een perfect evenwicht tussen verwarming, isolatie en verluchting.

GEBALANCEERDE VENTILATIE TYPE D

Een gebalanceerd ventilatiesysteem type D zorgt voor een mechanische toevoer van verse lucht in de slaapkamers en de woonkamer en voert de geurtjes en dampen uit de keuken, badkamer, toilet en wasplaats af naar buiten.
De installatie van uw gebalanceerde ventilatie kan u zelf, met ons handige zelfbouw pakket inclusief begeleiding.

waarom ventilatiesysteem D

Energiezuinig

Doordat de warmte van de afgevoerde lucht overgedragen wordt aan de binnenkomende koudere lucht, moet u niet vrezen voor energieverlies. Integendeel, recente berekeningen tonen aan dat u dankzij deze gebalanceerde ventilatie met warmterecuperatie tot 350m3 aardgas per jaar kan besparen.

Unieke Service

Vaak wordt zelfbouw geassocieerd met alleen zaken moeten uitvoeren. Bij Dierickx is het tegendeel waar, ons uniek serviceconcept garandeert u persoonlijke begeleiding op maat én u bespaart tegelijk nog een mooi bedrag door de plaatsing zelf te doen.

Gezamenlijk plan van aanpak

U komt met uw bouwplannen naar ons toe en samen zoeken wij naar het optimale ventilatiesysteem. Deze werkwijze zorgt ervoor dat u reeds op voorhand over een legplan beschikt, waarmee u moeiteloos de ventilatie op de juiste manier installeert.

De verschillende luchtverdeelsystemen

Hybalans HB+

Vaak wordt zelfbouw geassocieerd met alleen zaken moeten uitvoeren. Bij Dierickx is het tegendeel waar, ons uniek serviceconcept garandeert u persoonlijke begeleiding op maat én u bespaart tegelijk nog een mooi bedrag door de plaatsing zelf te doen.

Vasco Easyflow

Met een plat ovaal kanaal van 6cm hoog, is EasyFlow van Vasco uiterst compact en daardoor aangewezen voor montage in lichte uitvullingslagen. Een aaneenschakeling van semi-flexibele segmenten verbindt collector en ventiel. De smiley in het ventielaansluitstuk bepaalt het debiet.

Comair Uniflex +

Comair Uniflex+, het luchtkanalensysteem van Ventilair, heeft een lage opbouwhoogte en een beperkt aantal componenten, waardoor de kanalen vlot en foutloos te monteren zijn. Eén, twee of drie kanalen per ventielcollector bepalen het debiet, de weerstand en uiteindelijk ook het geluid.