Een goed onderhouden ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in je huis gezond is en blijft. Het is de filter in je ventilatiesysteem die zorgt voor het filteren van verontreinigende stoffen, allergenen, muffe geuren en schadelijke deeltjes uit de lucht die je inademt. Deze ventilatiefilter reinigen is belangrijk, maar dat alleen is niet voldoende. Soms is ze ook aan vervanging toe. Na verloop van tijd geraken filters immers verstopt met vuil, stof en puin wat leidt tot een verminderde luchtstroom en verminderde luchtkwaliteit in je huis.

Waarom zijn de filters van je ventilatie belangrijk?

Je ventilatiesysteem voert niet alleen vervuilde lucht af, maar regelt ook de verse lucht toevoer in je woning. De luchtfilter heeft daarbij een belangrijke functie. Filters zijn verantwoordelijk voor het opvangen van deeltjes in de lucht, zoals stof, pollen, bacteriën en virussen voordat ze door je woon- of werkruimte kunnen circuleren. Hierdoor kan je de kans op allergieën serieus beperken. Ventilatiefilters gaan eveneens de de verontreiniging van de luchtkanalen in je ventilatiesysteem tegen. Niet onbelangrijk!  Vervuilde luchtkanalen zorgen voor een broeihaard van bacteriën.

Hoe vaak moet je ventilatiefilters vervangen?

Een eerste stap om ervoor te zorgen dat je ventilatiesysteem optimaal blijft werken is je filters regelmatig schoonmaken. Dit doe je om de 3 maanden door met het opzetstukje van je stofzuiger het stof weg te zuigen. Stofzuig aan de vervuilde zijde. Om de 6 maanden zijn ze aan vervanging toe. Ben je astmapatiënt, heb je ademnhalingsproblemen of heb je last van hardnekkige allgerieën? Koop dan nog vaker nieuwe exemplaren. Als je merkt dat de luchtstroom door de ventilatieopeningen afneemt dan zijn ze ook dringend aan vervanging toe.

Koop je ventilatiefilters in onze webshop

In onze webshop vind je de filterpakketten voor de ventilatiesystemen die wij aanbieden. Ben je niet zeker of je het juiste product geselecteerd hebt of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust.