We verluchten onze huizen nog altijd te weinig.

Nochtans kan slechte binnenlucht schadelijk zijn voor de gezondheid. Iedereen zou dagelijks voor verse lucht in huis moeten zorgen. Daarom organiseert het agentschap zorg en gezondheid  ‘DE WEEK VAN DE GEZONDE BINNENLUCHT’.

Wist je dat de Vlaming gemiddeld 85% van zijn of haar tijd binnen doorbrengt? En dat dat vooral in de eigen woning is? De binnenlucht die je gedurende al die tijd inademt, kan een invloed hebben op je gezondheid en welzijn. De lucht binnen kan van slechtere kwaliteit zijn dan de buitenlucht.

Als je de lucht in je woning niet voldoende ververst, stapelen vocht en schadelijke stoffen zich op in de woning. Dat kan gezondheidsproblemen geven zoals luchtwegklachten, allergieën, irritatie van neus- en keelslijmvlies, vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken.

Want dagelijks je huis verluchten, daar zit muziek in!

Wil je weten hoe je het in huis gezond houdt, kijk dan zeker eens op www.gezondbinnen.be en luister van 20 tot 26 maart 2023 naar  Radio 2.

Ventileren is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat, voor uzelf en uw woning.

Met een zelfbouwpakket van Dierickxventilatie kies je voor een hoogkwalitatief zelfbouwpakket met persoonlijke begeleiding.. Vraag vrijblijvend je gratis offerte aan en stuur je bouwplan door.

Vraag een gratis offerte aan

Met dank aan de Vlaamse overheid, het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Bron : www.gezondbinnen.be